I Mellösaverken bor du med närhet till natur och rekreation men har samtidigt bara 5 min till Flen där bank, livsmedelsbutiker, bibliotek m.m. gör livet enkelt. Från Flen tar du dig till Stockholm på 55 minuter eller till Katrineholm på 10 min. Bussen till Flen (415) stannar utanför dörren till Mellösaverken och vill man hellre åka åt motsatt håll så hamnar man i Hälleforsnäs. Därifrån är det bara 20 min till Eskilstuna med tåget eller så ägnar man dagen åt att köpa ost, gå på galleri och äta på restaurang. 

Våra lägenheter har tillkommit under framför allt 2018. Innan dess var fastigheten kallager i många år och många i byn hade nog gett upp hoppet om att byggnaden återigen skulle bli av betydelse för samhället. Du som bor här blir en del av en utveckling som vi hoppas ska vitalisera bilden av hur man kan leva och samverka på landsbygd.

Rekreation i form av utomhusvistelse är inte långt bort för dig som bor i Mellösaverken men mest nöjda är vi nog över närheten till badet i Mellösasjön. En toppenfin brygga att antingen kasta sig eller graciöst glida ut ifrån, beroende på humör. Det är vardagslyx.

Våra lägenheter fördelar sig så här:

  • 1,5:a 26,5 kvm
  • 1,5:a 27,5 kvm
  • 2:a 35 kvm
  • 2:a 40 kvm
  • 2:a 58 kvm
  • 3:a 80 kvm
  • 3:a 80 kvm
  • 4:a 84 kvm

Mellösaverken, en hus för framtiden

Här bor och verkar du med ditt eget perspektiv främst men vi uppmuntrar samverkan och visst är det fint om inte alla behöver åka samma sträcka ToR för att handla mjölk. Vi hjälps åt!

Grundkrav för att bo i Mellösaverken

Prövning av ekonomi och skötsamhet sker i varje enskilt fall.

Vi kan komma att göra en kreditupplysning som visar aktuell inkomst, betalningsanmärkningar och obetalda betalningsförelägganden.

Fördelning av lägenheter

Mellösaverken har egen kö. Ni som anmäler intresse för lägenhet registreras och får en plats i detta kösystem. Genom att fylla i formuläret ger du oss tillstånd att spara dina uppgifter.

Tiden i kön styr tilldelning av lägenhet men vi förbehåller oss rätten att ge sökande med stora behov av bostad förtur. Exempelvis dig med barn som vid separation annars skulle behöva flytta.

Du som är intresserad av att ställa dig på kö till någon av dessa lägenheter, fyll i formuläret nedan.

Vi ser gärna att boende i huset representerar olika ålder, yrkesgrupper, etniciteter och familjekonstellationer. Om du vill fylla på din ansökan om lägenhet med lite egna ord som beskriver dig själv så är det väldigt välkommet.